Blog

Cacao & Yoga

Cacao & Yoga Ceremony!

2 oktober 2022 bij Thrive Yoga
14:00 – 18:00

 

Jorinde organiseert in samenwerking met Eva Serafina Reynders een unieke cacao ceremonie bij Thrive Yoga Amsterdam! Cacao en Yoga zijn een magische combinatie. In de 4 uur durende ceremony krijg je volop de ruimte om diep te voelen, ervaringen aan te kijken en te verwerken en uiting te geven aan je binnenwereld. Ook krijg je de ruimte om je te laten zien en te delen, in een vrije vorm (het laatste uiteraard helemaal vrijblijvend).

 

We openen de ceremonie met intentie en yang flow. Na geland te zijn in het lichaam, drinken we samen cacao, is er ruimte voor delen en mantra zingen. Daarna beoefenen we yin yoga, gericht op de chakra’s en corresponderende meridianenpaar (voor iedere chakra een houding). Na de yin flow is er ruimte voor jouw expressie. Cacao opent het hart en je mag de ruimte nemen om te delen vanuit het hart. Muziek, een gedicht, mantra, een lied of iets anders! Je bent een cocreator, niet alleen een deelnemer :) Heb je een instrument, neem het mee! We sluiten de ceremonie af met thee en een hapje. 

 

Voor wie?

Voor jou om even stil te staan, naar binnen te gaan en het hart te laten spreken. Voor jou om (te leren) uiting te geven aan je binnenwereld. Om ruimte in te nemen. Om je creatieve energie te laten stromen. Yoga en cacao zijn allebei helend, en het kan zijn dat je tijdens de ceremonie ervaringen en emoties verwerkt. Na de ceremonie is er vaak een integratieperiode van een week tot 2 weken, waarin je werkelijk kunt ervaren wat de ceremony voor je heeft betekent en nog meer kan betekenen. 

 

 Cacao

Cacao is de plant teacher van het hart. We drinken ceremonial grade cacao uit Guatamala, bereid door Eva Serafina, opgeleid cacao facilitator. Je zal merken dat cacao verzacht, verwarmd en je in dieper contact brengt met je emoties. We dragen dan ook ruimte voor jou om deze emoties te doorvoelen.

 

Tijden

13:30 deuren open

14:00 start ceremonie met yang flow & pranayama intentie

15:00 Cacao drinken, sharing circle en mantra zingen

15:45 Yin Yoga & (stilte en live muziek)

17:15 Vrije ruimte voor delen (muziek, zang, woord, gevoel et

 

 

Bijdrage

€ 45 voor Thrive leden en € 50 voor niet-leden

 

Aanmelden

Meld je aan via de website van Thrive Yoga

 

Over Jorinde

Jorinde is sinds 2014 onderdeel van het team van Thrive Yoga en sinds 2018 Teacher Trainer bij de Vinyasa en Yin opleidingen. Cacao en Cacao ceremonie zijn een grote liefde van haar, maar Jorinde is zelf geen Cacao facilitator. In de sessie zal Jorinde de yogales leiden en het mantra zingen begeleiden.

 

Over Eva Serafina

Eva Serafina is Plant Medicijn Space Holder en werkt al jaren met Cacao. In 2020 leerde ze van Deva Yama en Shadi Henau Cacao ceremonies te faciliteren. Daarnaast is Eva opgeleid coach en meditatiebegeleider. Voor de ceremonie kookt Eva Serafina de Cacao en tijdens de Ceremonie doet ze wat ze het beste doet: space holden voor jou en je proces.

 

Spoken word artist Nikki Verhoeven

Nikki Verhoeven maakt prachtige kunst in de vorm van woord, muziek en zang. Nikki houd enorm van cacao en cacao ceremonies, en zij zal deelnemen en haar prachtige muziek met ons delen. 

 

Heb je vragen over de ceremony? Twijfel niet om ons te benaderen: [email protected]

Meer

Maakbaar & niet maakbaar Ik zette twee kinderen op de wereld. Soms sta ik daar bij stil en wordt ik overladen door een gevoel van verwondering. Heb ik dat gedaan? Kinderen krijgen is enerzijds de...
Lees meer
Wat is lipoedeem? Heb je er wel eens van gehoord? Lipoedeem is een (vaak) erfelijke aandoening waardoor (vooral) vrouwen overmatig vocht en vet vasthouden op uiteenlopende plekken in het lichaam, en...
Lees meer