Over yoga

Ik geef functionele yang (vinyasa) & yin yoga (gentle & yin). De yang lessen zijn dynamisch en er is veel aandacht voor variatie zodat je de houdingen en de intensiteit kunt aanpassen aan jouw lichaam en behoeften. De yin lessen zijn veelal thematisch en zijn verstillend en meditatief. In de les zorg ik ervoor dat je in een yin houding een aantal minuten volledig kunt ontspannen. Flow, pranayama, meditatie en mantra zijn een belangrijk onderdeel van mijn lessen. Ik streef ernaar een veilige plek te creëren waarin jij de ruimte ervaart om naar binnen te keren en op zelfonderzoek uit te gaan.

 

Naast yogalessen, organiseer ik yogaretraites, yogaopleiding, workshops, cacao ceremonies & kirtan. Bhakti yoga, de yoga van devotie, neemt daarbij een belangrijke plek in. Bhakti yoga is het pad van het hart en de liefde, waarbij we onder andere via muziek en mantra zingen bewegen van een staat van 'doen' naar een staat van 'zijn', van denken naar ervaren. Van het hoofd naar het hart. 

 

 

Lesrooster

Functionele yoga

Functionele Yoga gaat uit van het feit dat ieder lichaam uniek is. De yogalessen zijn dan ook rijk aan variatie en opties, zodat iedereen de mogelijkheid heeft om houdingen aan te passen aan zijn/haar lichaam. Uiteindelijk streven we naar het harmoniseren van de chi/prana in het lichaam. Dat doen we door met aandacht het lichaam in te spannen en te ontspannen. We bewegen over het spectrum van Yin & Yang Yoga. Yang Yoga voor (veer)kracht en intensiteit, en Yin Yoga om dieperliggende spanning uit het lichaam te bevrijden. Je hebt zowel Yin als Yang stimulans nodig om voor een gebalanceerde gezondheid.

 

Iedere les bevat een focus en intentie, ademhalingsoefeningen, meditatie en asana. Een yogales kun je ervaren op allerlei niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch, spiritueel etc. Zodra je naast de fysieke inspanning ook gaat voor oefening in introspectie en zelf-observatie, ontvouwt er een proces van bewustwording en ontrafeling. 

Dinsdag

Yin Yang Yoga 
20:15 - 21:45
Thrive Yoga | Zeeburg Studio
Sumatrakade 1 | Amsterdam 
 

Vrijdag

Yin Yang Yoga 
09:30 - 10:45
Thrive Yoga | Oost Studio
Tweede Atjehstraat 55 | Amsterdam

 

Yin Yoga
15:00-16:15
Thrive Yoga | Oost Studio 
Tweede Atjehstraat 55 | Amsterdam

 

aanmelden

 

“This love is actually part of you;

it is always flowing through you.

It’s like the subatomic texture of the universe,

the dark matter that connects everything.

When you tune in to that flow,

you will feel it in your own heart—

not your physical heart or your emotional heart,

but your spiritual heart,

the place you point to in your chest

when you say, “I am.”

 

Ram Dass

 

Workshops

Aankomende workshops & Masterclasses

Yoga kan op op heel veel manieren worden beoefend. Zo is er hatha yoga, de fysieke beoefening, karma yoga, de yoga van het handelen, jnana yoga, de yoga van kennis en wijsheid en bhakti yoga, de yoga van devotie. Ik probeer alle vormen te verweven in lessen, workshops, retraites en ceremonies.

 

De yogafilosofie is eeuwenoud en de kennis van anatomie onder yogadocenten is continue in ontwikkeling. De yogafilosofie kan je leven enorm verrijken en inzicht in anatomie leren je gezond om te gaan met je lichaam. Workshops die ik regelmatig aanbied;

 

Chakra Asana, Pranayama & meditatie

(Seizoens) Yin Yoga & Yoga Nidra Masterclass

Introductie tot pranayama, theorie & oefening

Yoga & Sacred Cacao Ceremonie

Yoga & Kirtan

Sacred Cacao Ceremony & Yin Yoga

zondag 24 september 2023

14:00 - 17:45

Thrive Yoga (IJburg)

Lees meer..

One Day Retreat: Yoga, Breath & Sacred Cacao

zondag 29 oktober 2023

09:30 - 18:00

Akademie voor Massage & Beweging

Lees meer..

"Touch your heart every day with love and kindness.

Willingly be of service to someone else.

Do this every single day and see

that a happy year and a happy life is yours

whatever happens outside"

 

Anat Geiger

Retraites

Mediteren en Kamperen

Ik ben verbonden aan het retraitecentrum “Mediteren en Kamperen” en geef iedere zomer een aantal yogaretraites nabij het prachtige Drents-Friese Wold in samenwerking met vriendin, eigenaar en yogadocent Tess Eckhardt. 

 

Vinyasa, Yin yoga & Yoga nidra

Naast dynamische Vinyasa yogalessen waarin je wordt meegenomen in een flow, worden er Yin Yogalessen en een Yoga Nidrales aangeboden die gericht zijn op diepe ontspanning en meditatie. Je maakt een stiltewandeling en volgt optionele workshops over yogafilosofie of yogatechnieken. Ontspanning en activiteit wordt afgewisseld door de dag heen. Tussen de programmaonderdelen door is er tijd voor jezelf om te wandelen, te zwemmen in het meer of een boekje lezen in het gras.

 

Op de mat krijg je de ruimte om naar binnen te keren en een licht te schijnen op de binnenwereld. Even stilstaan. verbinden. Vertragen. Voelen wanneer het tijd is om een stap terug te nemen. Tegelijkertijd maak je het lichaam sterker, ruimtelijker en gezonder. Er is veel ruimte voor individuele begeleiding en er is altijd de mogelijkheid de lessen aan je specifieke wensen aan te passen. 

Lees meer..


 

 

Agenda lente & zomer 2023

 

18-21 mei - Yin Yang Yoga XL weekend (met Tess Eckhardt)

30 juni - 2 juli - Yoga Medicine Weekend (met Tess Eckhardt)

13-16 juli - Yin Yang Yoga XL weekend (met Tess Eckhardt)

15-17 september - Yin Yang Yogaweekend (met Tess Eckhardt)

 

De weekenden staan in het teken van eenvoud en oefening en zijn open voor iedereen, ongeacht achtergrond en ervaring. De plek ligt midden in een prachtig natuurgebied, is met liefde ingericht en nodigt uit tot bezinning en rust. Overnachten doe je in een tent of een uniek buitenbed. De sfeer is ongedwongen waarbij we je uitnodigen om je eigen gevoel te volgen. 

Boek een retraite

 

 

I am without form
Without limit
I am beyond space
Beyond time
I am in everything
Everything is in me
Everywhere I am
I am the bliss of the universe
I am Sat Chit Ananda
Tat Tvam Asi
I am That
 

Swami Rama Tirtha

 

 

Opleiding

Aankomende Trainingen

 

Yin Yoga Opleiding 200hr

Thrive Yoga Amsterdam

Start februari 2024

9 weekenden

 

“What’s easy for one student, might be impossible for another, because every bone in every body is different”.
Paul & Suzee Grilley

Lees meer..

 

 

 

Heeft Yin Yoga je hart gestolen? Wil je verdieping aanbrengen in je Yin Yoga beoefening? Of wil je Yin Yoga leren overdragen? De Opleiding Yin Yoga 200hr (Yoga Alliance YACEP®) gaat in februari 2024 van start.

 

In de 200hr Yin Yoga opleiding leer je alles over de basis van yin yoga en leer je veilig en professioneel yin yogales geven. Het fundament van de opleiding bestaat uit anatomie, filosofie, houdingen, meditatie en coaching. Daarnaast krijg je allerlei tools aangeboden om jouw yogalessen mee te verrijken!

 

Thrive Yoga Docententeam

Sanne Jennen

Jorinde Verzijl

 

Lees meer..