Yoga gesprekken

Yoga met Jorinde: over yoga, het yogapad en mijn zoektocht naar ruimte (deel 1)

 In deze podcast ga ik met Steffenie Dölle in gesprek over yoga, haar achtergrond en de ontwikkeling die yoga de laatste jaren heeft doorgemaakt. We bespreken verschillende vormen van yoga en wat yoga ons kan brengen in het dagelijkse leven. Ik deel mijn eigen zoektocht naar ruimte in lichaam, hoofd en hart die liep langs verschillende leraren en yogavormen. Yoga heeft mij bevrijd van allerlei belemmeringen en ik deel graag het verhaal van die bevrijding en meer met jou. Dit is deel 1.

Yoga met Jorinde: over yoga, het yogapad en mijn zoektocht naar ruimte (deel 2)

Yoga lijkt van de buitenkant op het doen van houdingen voor een gezond en flexibel lichaam. Het doen van houdingen, asana's, is zeker een onderdeel van yoga. Yoga is echter veel meer dan dat. In deze podcast ga ik met Steffenie Dölle in gesprek over yoga, haar achtergrond en de ontwikkeling die yoga de laatste jaren heeft doorgemaakt. We bespreken verschillende vormen van yoga en wat yoga ons kan brengen in het dagelijkse leven. Ik deel mijn eigen zoektocht naar ruimte in lichaam, hoofd en hart die liep langs verschillende leraren en yogavormen. Yoga heeft mij bevrijd van allerlei belemmeringen en ik deel graag het verhaal van die bevrijding en meer met jou. Dit is deel 2.

Diep ontspannen met Yoga Nidra (35 min)

In Yoga Nidra wordt geleid in een diepe en bewuste yogaslaap die een herstellend effect heeft op het zenuwstelsel. Het doel van Yoga Nidra is om diepe ontspanning te vinden in een toestand tussen wakker en slaap. Het lichaam slaapt maar het bewustzijn is alert. In deze staat van ontspannen bewustzijn heeft ieder mens een groot lerend vermogen. Daarom werkt Yoga Nidra met Sankalpa: affirmatie. Tijdens de Yoga Nidra wordt je gevraagd een affirmatie uit te spreken om iets nieuws in je leven uit te nodigen of om iets achter je te laten.

 

Tijdens een Yoga Nidra wil je helemaal comfortabel zijn. Zorg voor een fijne plek en huis en op je yogamat. Gebruik kussens en dekens om jezelf warm te houden en te ondersteunen. Een oogkussentje kan ook heel fijn zijn. Ga voor ultieme ontspanning!